Austria este una dintre acele țări în care poți călători în orice lună din an. Datorită reliefului său (doar o treime din suprafața țării se află sub 500 m altitudine), Austria oferă veri răcoroase și ierni pline de zăpadă, numai bună pentru orice fel de sport de iarnă practicați. Indiferent că veți alege să vă petreceți vacanța la munte, sau în unul dintre minunatele orașe austriece, trebuie să știți că aici veți respire un aer deosebit de curat, nepoluat. Acest lucru se datorează faptului că aproape jumătate din suprafața Austriei este împădurită.

Austriecii sunt recunoscuți ca fiind oameni echilibrați și acest lucru se ”vede” și în bucătăria tradițională. Preparatele din carne de vită sau porc se îmbină mai mereu cu oricare dintre nenumăratele feluri de mâncare pe bază de legume. Un lucru este cert: trebuie încercate șnițelul, ștrudelul și ciocolata vieneză!

Nici berea nu trebuie uitată, însă trebuie să știți că băutura tradițională a austriecilor nu este berea, ci Almdudler, un fel de suc carbogazos, obținut din mere și ierburi aromatice.

Dacă doriți o vacanță inedită, vă spunem că în Austria există cea mai veche grădină zoologică din lume, Tiergarten Schönbrunn, deschisă în 1752 în Viena. Tot în Viena, dar în Palatul Imperial, veți putea admira cel mai mare smarald din lume- 2860 de carate.

BINE DE ȘTIUT

Este recomandat să nu faceți niciun fel de referire la trecutul istoric al țării. Localnicii nu reacționează deloc bine atunci când li se amintește de nazism sau de Adolf Hitler.

În altă ordine de idei, deși austriecii sunt mari iubitori de câini, au renumele de a nu prea curăța în urma animalelor pe stradă, așa că fiți cu băgare de seamă pe unde călcați! Și, tot legat de câini, vă sfătuim să nu îi mângâiați în prezența proprietarilor, ei consideră asta drept un gest lipsit de respect.

IDEAL DE VIZITAT

În funcție de tipul de vacanță dorit, Austria poate fi vizitată oricând. Iarna este perfectă pentru sporturile de sezon, temperaturile sunt scăzute și constante, precipitațiile sunt importante, dar nu pun probleme turiștilor. În timpul verii, temperaturile sunt plăcute și ideale pentru excursii și vizitat orașe.

Capitala: Viena

Moneda: Euro

Clima: temperat continentală/alpină

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.