Austria, Italia, Franța și Elveția – domenii schiabile în vogă

Tot ce e frumos se termină atât de repede! Dovada: vara s-a sfârșit și e deja Septembrie, prima lună a anotimpului ploios, toamna. Totuși fiecare anotimp și sezon are propriile atracții și frumuseți. Ești de acord, nu-i așa?!

Dacă încă te gândeai la un răspuns, ți-am luat-o înainte și ne-am gândit să-ți prezentăm topul destinațiilor pentru Schi și Snowboard ale anului 2020, însă nu înainte de a menționa că staţiunile de Schi din Franţa, Elveţia, Austria şi Italia sunt printre cele mai bune zone din Europa dedicate acestui sport de iarnă, conform unui clasament conceput pe baza a şase criterii: preţul biletului pentru o zi de schiat, lungimea pistei, calitatea zăpezii, nivelul de aglomeraţie şi restaurentele din zonă. Iată care sunt preferatele acestui an în funcție mărime, calitatea pârtiilor și atmosferă:

Kaprun

Domeniul schiabil ”Zell am See-Kaprun” se remarcă prin peisajul de munte spectaculos, evidențiind de asemenea și lacul Zell (cu o lungime de 4 km) și ghețarul Kitzsteinhorn, singurul ghețar din provincia Salzburg unde veți găsi zăpadă pe tot parcursul anului. În această stațiune domeniul schiabil are o lungime totală de 138 de km de pistă.

Sölden

În timpul iernii este printre ceea ce au Alpii mai bun de oferit, fiind printre altele singurul domeniu schiabil glaciar al Austriei unde aveţi acces la nu mai puţin de 3 gheţari, cu legături impecabile. Pârtiile sunt excelente, existând atât pârtii pentru începători, nivel mediu și avansați. În această stațiune domeniul schiabil are o lungime totală de 144 de km de pistă.

Ischgl

”Paradisul schiorilor”, situat la o altitudine de 1377 metri face ca prezența zăpezii pe pârtiile de schi este garantată de-a lungul întregului sezon. Se mai remarcă prin faptul că pârtiile sunt deschise doar seara, după ora 19:00, iar traseul este iluminat în întregime. În această stațiune domeniul schiabil are o lungime totală de 288 de km de pistă.

Val d’Isère

Aflată în Alpii francezi, cu vârfuri de până la 4000 de metri este considerată una dintre capitalele mondiale ale Schiului. Face parte din elita stațiunilor de Schi din Franța, având trasee dificile pentru cei mai pricepuți, însă și trasee de nivel mediu pentru cei care sunt începători. Infrastructura se dezvoltă de la un an la altul, apărând numeroase cafenele, restaurante, magazine și hoteluri cu tarife super- avantajoase. În această stațiune domeniul schiabil are o lungime totală de 300 de km de pistă.

Portes du Soleil

Un complex format din 14 stațiuni de Schi din Franța și Elveția, cele mai multe dintre ele fiind interconectate. În cadrul acestei stațiuni printre cele mai mari și populare se numără Morzine, fiind și cea mai preferată în rândul famililor. În această stațiune domeniul schiabil are o lungime totală de 370 de km de pistă.

Val Gardena

Se remarcă prin frumusețea ei tipică, fiind cea mai atractivă zonă de Schi din Munții Italiei, Dolomiți Grödner Valley sau Val Gardena acoperă trei sate: Selva, Santa Cristina şi Ortisei. Selva are cele mai multe hoteluri şi oferă cel mai direct acces la reţeaua de teleschi care leagă Val Gardena de văile Alta Badia şi Fassa. Santa Cristina este cunoscută pentru linişte şi tradiţie, iar Ortisei este un oraş mic şi vechi. Cea mai faimoasă pârtie de schi este Saslong, iar cele mai grele sunt Col Raiser, Mont Seura şi Dantercepies. În această stațiune domeniul schiabil are o lungime totală de 375 de km de pistă.

Obergurgl

Domeniul schiabil „Obergurgl-Hochgurgl” este situat la finalul văii Ötztal la altitudini între 1.800 şi 3.080 m altitudine. Fiind unul din satele la cea mai mare altitudine din Alpi, pune la dispoziție 110 km de pârtii și 24 de instalații pe cablu. Nu ai voie să-l ratezi, mai ales dacă ești unul dintre pasionații sporturilor de iarnă! În această stațiune domeniul schiabil are o lungime totală de 110 de km de pistă.

Articole recomandate