Africa de Sud este țara aurului, a diamantelor și a platinei și cel mai emancipat stat de pe continentul african. Ceea ce îi atrage însă pe majoritatea turiștilor este exact latura sălbatică a Africii, vacanțele pline de adrenalină și aproprierea de natură pe care o pot experimenta.africa de sud

Spre exemplu, Rezervația Hluhluwe Umfolozi este singurul loc din lume unde pot fi admirați în mediul lor natural cei din ”Marele Cinci” – leul, elefantul, leopardul, bivolul și rinocerul. Este o oportunitate unică, de neratat!

Sau puteți vedea animale sălbatice dacă (nu) aveți noroc, când vă plimbați seara pe aleile unui resort luxos din mijlocul junglei. Și, dacă tot nu vă ajunge adrenalina, acolo puteți cere să fiți scufundați în adâncurile mării într-o cușcă în jurul căreia dau târcoale rechini albi. Apoi cu siguranță vă veți uita cu alți ochi prin ”Fereastra lui Dumnezeu”.

BINE DE ȘTIUT

Adăugați musai în bagaj soluții contra insectelor.

Împachetați haine cât mai lejere, din materiale naturale și vaporoase.

Aveți în vedere că serile și nopțile sunt răcoroase.africa de sud

IDEAL DE VIZITAT

Perioada optimă pentru vacanță este octombrie-mai, atunci când soarele se mai domolește un pic. Rezervațiile naturale pot fi vizitate toamna și primăvara. Între iunie și august este vremea perfectă pentru a urmări viața animalelor marine, pentru că sunt luni cu puține precipitații. Este de evitat însă perioada verii pentru că temperaturile sunt caniculare.

Capitala: Cape Town

Moneda: Rand

Clima: tropicală